Trekantområdets Festuge
Presse Login Translate   Min festuge

Festugen når nye højder i 2018

12/6/2018

Med 450 arrangementer er der lagt op til endnu en forrygende Festuge, når de syv trekantkommuner forener kræfterne og lægger sig i selen for at give borgere og besøgene sjove, anderledes og tankevækkende oplevelser. Kunsten er blevet mere synlig, og det samme er den internationale profil. Det omfattende program bliver lanceret tirsdag den 12. juni.

 

I år tyvstarter Festugen allerede den 23. august på Koldinghus med ”Murenes minder” – et stort spektakulært show, der med flotte lys og effekter fortæller slottets dramatiske historie. Det hele bliver akkompagneret af Sønderjyllands Symfoniorkester og Det Kongelige Opera.

Den officielle åbning af Festugen finder dog først sted fredag den 24. august og er i år placeret i Billund. Arrangementet er endnu hemmeligt, men helt i tråd med byens slogan "Børnenes Hovedstad" vil det involvere en masse børn og kulminerer i et brag af en åbning.

 

Spændende kunstprojekter

Inden festugen løber af stablen forventer Trekantområdet op mod 500 arrangementer. Forklaringen er, at flere og flere bliver opmærksomme på festugen og gerne vil være med. Blandt andet har Vejle flyttet sit populære arrangement "Vild med vand" ind under Festugen. 

Kaster man et generelt blik ned over festugens program, så er det især de mange forskellige kunstprojekter med kunstnere fra ind- og udland, der springer i øjnene. For at give de enkelte projekter optimal opmærksomhed har arrangørerne samlet projekterne i de såkaldte art zones, hvor kunstprojekterne får mulighed for at indgå i andre større sammenhænge. F.eks. indgår projektet Headscapes, hvor kunstneren Katrine Skovsgaards portrætkunst synliggør psykiske tilstande i form og farve i "Sindssyg god Søndag", Middelfarts store kulturarrangement i Teglgårdsparken, mens Sønderskov Hovedgård i Vejen er vært for ”Omslut” – et projekt lavet af en hollandsk, en thailandsk og en dansk kunstner. Fredericia derimod har valgt at samle en række kunstprojekter på Rådhuspladsen, hvor de forbipasserende flere gange i løbet af festugen kan opleve spændende projekter. De mange kunstprojekter forholder sig ligesom mange af de øvrige af festugens arrangementer til Festugens tema "Se mig".

 

-Vi har med årets tema ønsket at sætte fokus på individualiseringen i samfundet og på hvad det betyder for fællesskabet. Mange arrangører har grebet temaets mulighed for at råbe: ’Se Mig’ og dermed sætte spot på f.eks. unge talenter. Andre har taget en historisk tilgang til temaet og sætter individet i spil i forhold til forskellige perioder i historien. Andre igen har valgt at problematisere vores liv på sociale medier eller at sætte fokus på behovet for at dyrke fællesskaber i samfundet. Og fællesskab er jo i bund og grund det festugen handler om – vi mødes i kulturlivet om fælles oplevelser, der gør vores verden rigere. Vores festuge kan både rumme de brede folkelige arrangementer og de mere nicheprægede arrangementer, der rykker ved vores grænser og forestillinger om, hvad Trekantområdet kan byde på, fortæller Jesper Elkær, der er nyvalgt formand for Kulturregion Trekantområdet.

 

International samarbejde

Og netop grænserne – især de internationale - er der rykket på.

I år lanceres nemlig en ny, stor gadeteaterfestival med forestillinger i 5 kommuner. Gader og pladser vil danne ramme om festlige, underholdende og tankevækkende forestillinger fra hele Europa. Det er gadeteater af højeste kvalitet, der henvender sig til både store og små. Trekantområdets Festuge har igen i år et spændende samarbejde med kunstfestivalen 48 stunden Neukölln i Berlin, hvor der sker en gensidig udveksling af kunstprojekter, og som noget helt nyt et samarbejde med den tyske Festival des Nordens, der skaber forbindelser mellem unge fra Danmark og Tyskland. Resultatet af dette samarbejde vil kunne opleves i og omkring Streetdome i Haderslev.

 

-Vores samarbejde vækker opsigt – og når vi rejser ud i verden, bliver vi mødt af stor nysgerrighed på, hvad det er vi kan i vores område. Det afspejles i vores internationale samarbejder, som også i år sætter sit præg på festugen. De internationale samarbejder er et godt eksempel på, at vi rager højere op i landskabet, når vi står sammen. Med vores samarbejde på tværs af kommunegrænser og landegrænser skaber vi fundamentet for udviklingen af Trekantområdet som kulturmetropol, udtaler Jesper Elkær.

 

Festugen lancerer sit program 2018 tirsdag den 12. juni 2018, kl. 17.00 på Restaurant Skyttehuset, Tirsbækstrandvej 2, Vejle. 

 

Fakta

Festugen lancerer sit program 2018 den 12. juni 2018, kl. 17.00 på Restaurant Skyttehuset, Tirsbækstrandvej 2, Vejle. Pressen er velkommen.

 

Trekantområdets Festuge varer i år fra den 24. august til den 2. september.

Festugen har til formål at synliggøre de mange kulturtilbud i Trekantområdets kommuner.

Bag arrangementet står foruden de syv kommuner (Billund, Fredericia, Haderslev, Kolding, Vejen og Vejle) lokale kulturinstitutioner, Trekantområdet Danmark, en række private aktører samt et hav af frivillige ildsjæle. Kulturministeriet og Trekantområdet Danmark yder den økonomiske støtte, der gør arrangementet muligt.

Udover sin post som formand for Kulturregion Trekantområdet er Jesper Elkjær medlem af Kolding Byråd, valgt for Radikale Venstre.

Det fulde festugeprogram kan ses på www.trekantfest.dk.

 

For nærmere information kontakt tovholder for Trekantområdets Festuge Pernille Holmskov på tlf: +45 2134 7994 eller på mail: pernh@kolding.dk

 

Facebook updates
Trekantomraadets Festuge
10 år med festuge Kulturregion Trekantområdet har gennem 10 år skabt en fælles festuge på tværs af de syv kommuner i Trekantområdet - med gensidig inspiration, afprøvning af nye ideer og udsyn til omverdenen. Det tætte samarbejde mellem kommunerne og…
Læs mere
Til top